Parlamentul se convoacă în prima ședință plenară din sesiunea de toamnă 2023. Ordinea de zi a acesteia a fost aprobată la ședința de astăzi a Biroului permanent.

Deputații vor examina, în prima lectură, proiectul de lege privind etichetarea produselor cu impact energetic și inițiativa legislativă care va facilita dezvoltarea proiectelor de infrastructură energetică. De asemenea, Parlamentul urmează să declare utilitate publică de interes național pentru lucrările de construcție a drumului R 34.4 Leova – frontiera cu România și a punctului de trecere a frontierei de stat, cu infrastructura conexă. Pe ordinea de zi a ședinței plenare mai sunt incluse modificările legislative care au scopul de a îmbunătăți serviciile de taxi și modificarea Codului cu privire la știință și inovare. Deputații vor mai examina și inițiativele legislative privind acordarea facilităților fiscale și vamale pentru unele proiecte.

Totodată, Parlamentul urmează să examineze proiectele de hotărâre privind numirea în funcție a doi membri ai Consiliului Superior al Magistraturii și încetarea calității de membru și de vicepreședinte al Consiliului de aministrație al Comisiei Naționale a Pieței Financiare.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE