LIVE TEXT:15:15 Adunarea populară a UTA Gagauz-Yeri (APG) şi-a reluat lucrările în a doua jumătate a zilei, cu prezenţa başcanului Evghenia Guţul, care anterior părăsise demonstrativ şedinţa. APG a aprobat parţial decizia privind executivul regiunii. Deputaţii au mai discutat detalii şi într-un final au aprobat structura executivului regional, arătându-se deschişi unui compromis pentru a nu complica şi mai mult situaţia politică din autonomie. În acest sens, Evgheniei Guţul i s-a spus totuşi că trebuie să optimizeze structura şi să revină mai târziu cu propuneri de reduceri de personal.

În acelaşi timp, APG a decis să retragă de pe ordinea de zi proiectul privind componenţa nominală a executivului şi să revină altădată asupra acestuia. De asemenea, forul legislativ al autonomiei găgăuze a aprobat o declaraţie, adresată conducerii ţării în care se cere revizuirea mai multor decizii în ceea ce priveşte UTA Gagauz-Yeri.

Deputații Adunării Populare de la Comrat s-au reunit în ședință unde este examinată structura Executivului și candidații pentru funcțiile în această instituție, după ce mai mulți pretendenți anteriori au fost schimbați de către bașcanul Eugenia Guțul.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE