Termoelectrica are datorii în total de peste 2 miliarde de lei. Potrivit directorului general interimar, situația financiară este destul de complicată și acum se caută soluții.

Directorul general interimar al S.A. „Termoelectrica” Iurie Rozlovan a spus pe 15 august că pe lângă faptul că trebuie să se ocupe de reorganizarea întreprinderii, demarează „un lucru amplu cu colegii din departamentul financiar, juridic” ca să facă „o radiografie foarte clară a situației financiare care deloc nu este strălucită”.

„Întreprinderea înregistrează datorii mari și lucrul acesta vreau să-l analizez, să vin cu o informație amplă către domnul ministru, către organele ierarhic superioare. Acum deja este instituit un grup de lucru din care fac parte și lucrători ai ministerului, și întreprinderii, anume în vederea propunerilor cum am putea redresa situația financiară care vă spun încă o dată că este foarte gravă”, a menționat el.

Potrivit lui Rozlovan, Termoelectrica datorează Energocomului 1 miliard 300 mln, iar către Moldovagaz – peste 600 milioane.

„Aici sunt cifrele de bază, dar vreau să vă spun că structura cifrelor este mai complicată. De asta și am zis că noi lucrăm acum la o analiză și radiografie mai complexă, pentru că aici există și datorii istorice, curente”, a precizat el.

În total, a spus Rozlovan, Termoelectrica are datorii de peste 2 miliarde de lei.

„Situația financiară este destul de complicată, din cauza asta și se caută acum soluții. Grupul de lucru e format, o să lucrăm să vedem cum procedăm, ce s-a întâmplat și încotro mergem”, a conchis el.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE