”Noi vom discuta cu mare atenție această propunere și în cadrul fracțiunilor parlamentare, iar mâine vom propune către orele 15.00 să avem o ședință a Consiliului Alianței, imediat după ce vom discuta cu opoziția parlamentară referitor la propunerea lor și vom lua o decizie în acest sens. Nu există candidat PL, PLDM, sau PD. Poate exista un candidat al Alianței. Trebuie să avem o poziție comună în acest sens, sper să nu-i supăr pe cei din opoziția comunistă”, a declarat Streleț.
De aceeași părere este și președintele de onoare al PD, Dumitru Diacov. “Potențiali candidați pot fi mulți, cel puțin vreo șase. Parlamentul poate să înainteze, dar noi avem nevoie de un președinte, care la această rundă să fie ales, ca să depășim criza, pentru că nimeni din noi nu dorește alegeri anticipate”, susține democratul.
Totodată, acesta nu exclude faptul că cineva dintre colegii de partid pot veni cu unele candidaturi proprii și aceasta nu este o problemă.
“Noi nu ne-am angajat să promovăm o candidatură propusă de PCRM, nici data trecută, nici astăzi, de aceea trebuie să discutăm toți împreună”, a mai adăugat Diacov.
Liderul PL, Ion Hadîrcă susține că oricare ar fi candidatul, cu acesta trebuie să se discute asupra unui program concret, care să și-l asume în continuarea cursului promovat de AIE
”Dacă își asumă programul guvernamental împreună cu majoritatea parlamentară, ca această candidatură să nu ducă la disoluția majorității parlamentare, acest viitor Șef ales nu va schimba cursul vectorului geopolitic al R. Moldova. Sunt foarte multe responsabilități în fața potențialului candidat. El trebuie să corespundă tuturor criteriilor, care mai devreme sau mai târziu le vom discuta. La ora actuală este foarte verde și crud să discutăm despre aceste lucruri”, a mai spus Ion Hadîrcă.
Potrivit lui, PL se va întruni în cadrul activului partidului și va discuta, deoarece și ei au alternativă.
Comuniștii totuși, consideră că Leonid Talmaci este cel mai bun candidat la funcția de Președinte. Cel puțin așa scrie pe pagina sa de facebook deputatul comunist Sergiu Sîrbu.
 

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE