Liderii politici ai Alianței pentru Integrare Europeană s-au arătat mulțumiți de decizia Curții Constituționale (CC) care a fost expusă, marți, 8 septembrie în favoarea președintelui nou ales al Parlamentului, Mihai Ghimpu. Imediat după ședința CC, cei patru s-au adunat la sediul PLDM unde au oferit declarații.
”Considerăm că este o decizie favorabilă activității Parlamentului. Această decizie trebuie să ne unească și să începem activitatea, să soluționăm problemele pe care le așteaptă cetățenii fiindcă fiecare dintre noi avem un mandat și avem încrederea alegătorilor și trebuie să consolidăm statul de drept și democratic, să mergem pas cu pas spre Uniunea Europeană”, a declarat Mihai Ghimpu, președintele Parlamentului.
Serafim Urechean, liderul AMN a precizat că ” toată societatea trebuie să aibă încredere în AIE” și asta deoarece ”noi de la început am spus că nu am încălcat legislația în vigoare, deciziile adoptate în Parlament au fost legale și au fost recunoscute și de CC legale”.
Vlad Filat, liderul PLDM, a declarat ziua de ieri una istorică, odată ce ”s-a pus mai presus interesul național decât interesul personal care a fost insistent promovat de un singur partid politic”.
Marian Lupu, liderul PDM, consideră că evenimentul de astăzi va permite ”accelerarea proceselor instituționale, adică grăbirea formării tuturor structurilor interne ale Parlamentului și în acest mod să încheiem acest ciclu instituțional și să ne apucăm de treabă prin ieșirea din criza politică”.
Totodată, liderii Alianței pentru Integrare Europeană au adresat un apel către deputații comuniști, invitându-i să participe la următoarea ședință a Parlamentului care ar putea avea loc joi, 10 septembrie.
Amintim că deputații comuniști au depus o contestație la 2 septembrie la CC motivând că hotărârile adoptate de majoritatea parlamentară, alcătuită din cei 53 deputați democrați, nu au fost legale. Nemulțumirea cea mai mare a comuniștilor constă în alegerea liberalului Mihai Ghimpu în calitate de președinte al Parlamentului.
 
 

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE