Aplauze, multă bucurie și multe felicitări s-au auzit în sala Curții Constituționale (CC), marți, 8 septembrie, după ce a fost anunțat că alegerea președintelui Parlamentului în data de 28 august a fost legală.
”Situația este clară din punct de vedere juridic actele sunt considerate constituționale”, a declarat Vladimir Țurcan, reprezentantul PCRM nemulțumit de decizia CC. Continuând ”cred că din punct de vedere juridic actele sunt considerate constituționale, dar din punct de vedere politic rămâne sub semnul întrebării”.
Dacă îl acceptă pe Ghimpu ca președinte al Parlamentului, Țurcan a răspuns ”sunt obligat să mă conform hotărârii CC”.
Gheorghe Susarenco, reprezentant AMN a spus despre aceasta că: ”Problema nu cred că a fost atât de complicată pe cât are o tentă politică subliniată, sigur că judecătorii CC sunt și ei oameni și au înțeles ce se întâmplă. După hotărârea de astăzi a CC nu mai poate fi pusă sub semnul întrebării funcționalitatea acestei funcții. Cred că PCRM se va conforma hotărârii și consider că s-a făcut un act legal”.
Alexandru Tănase, reprezentant PLDM a menționat: ”consat că este o decizie legală, este important că am fost auziți la CC. Din păcate în ultimii 8 ani nu au fost multe situații în care ne-am fi putut bucura de hotărâri ale CC, astăzi însă înalta CC și-a reabilitat în ochii societății statutul său și importanța pe care trebuie să o aibă o instanță constituțională, noi suntem optimiști în ceea ce privește evoluția ulterioară a lucrurilor”.

 

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE