“Această mizerie pe care PCRM o varsă în spaţiul public al R. Moldova, comparabilă ca proporţie, cuprindere şi impact doar cu duhoarea pestilenţială ce s-a revărsat peste Chişinău timp de 42 de ani de la staţia de epurare, construită tot de ei, vine să camufleze o realitate greu totuşi de ascuns: lipsa de idei, lipsa de proiecte, lipsa unei echipe profesioniste şi morale, lipsa de viziune privind viitorul Chişinăului, în fine - lipsa unui candidat adecvat timpului european pe care îl trăieşte Capitala”, a menţionat vicepreşedintele PL.
În context, deputatul liberal Valeriu Munteanu, a specificat că în anul 2007 ex-primarul Vasile Ursu, susținut de PCRM, a semnat un contract cu reprezentanții unei firme italiene, ce prevedea construcția unei fabrici de ardere a deşeurilor ce urma a fi construită în coastele Chişinăului. Documentul permitea importul de deşeuri în R. Moldova. ”În anul 2009, primarul Dorin Chirtoacă a semnat un acord adițional la acest contract, care interzicea importul de deșeuri ”, a subliniat acesta.
De menţionat că, anterior, candidatul comunist Igor Dodon l-a acuzat pe contracandidatul său liberal Dorin Chirtoacă, că deputații din fracțiunea PL ar fi lansat o inițiativă legislativă, ce ar pemite aducerea de peste hotare a deșeurilor pentru viitoarea uzină de ardere a deșeurilor.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE