În perioada 4-5 august 2023, în satul Lopatna, raionul Orhei, se desfășoară cea de a doua ediție a Festivalului Chitarelor, în memoria regretatului folkist basarabean Iurie Sadovnic Orheianu.

Organizatorii spun că evenimentul este unul cultural, non-profit, fiind organizat în scopul valorificării patrimoniului cultural-artistic, lăsat moștenire de marele muzician, și în scopul promovării culturii și muzicii de calitate. Timp de două zile, vizitatorii vor avea parte de concerte susținute de nume sonore ale muzicii folk și rock. Pe parcursul Festivalului, intrarea în complexul de pe malul Nistrului este liberă!

Spre deosebire de anul trecut, când pe scena mare au urcat exclusiv trupe și artiști autohtoni, cea de a doua ediție a Festivalului Chitarelor devine una cu statut internațional.

Astfel, pe scena mare de la Lopatna va urca astăzi la ora 21:00 una dintre cele mai vechi și mai îndrăgite trupe rock din România, formația Phoenix. Tot din România, a evoluat ieri o altă trupă de top a rock-ului românesc, Semnal M.

Pe lângă artiștii din România, la festival cântă trupe și artiști celebri din R. Moldova: Cuibul, Gândul Mâței, Condorii Negri, Lacrimă, formația „Fulger”, Prognoz na Zavtra, Amalgama, grupul de chitariști „Unfolk” din Ungheni, Gicu Cimbir, Silvia Grigore, ansamblul de copii ai școlii de muzică „Gh. Lupoi” ș.a.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE