La începutul lunii septembrie, ofițerii MAI au documentat activitatea unei grupări intrenaţionale, specializată în racolarea și traficarea moldovencelor în Turcia, în scop de exploatare sexuală.
Potrivit organelor de drept, membrii filierei sunt atât cetățeni moldoveni, cât și originari din alte state. Cei din Republica Moldova aveau sarcina de a racola potenţialele victime, a le perfecta actele necesare şi a le organiza transportarea în orașul Moscova. Ajunse acolo, victemele erau întâmpinate de alţi complici, care le instructau şi le organizau transportarea în Turcia, unde, de asemenea, erau preluate de către membrii grupării şi repartizate în localurile de practicare a prostituţiei.
Una din victime a fost identificată la ieşirea din țară, la punctul de trecere a frontierei de stat din localitatea Otaci. Locuitoarea capitalei, de 18 ani, făcând parte dintr-o familie social vulnerabilă și doar cu un părinte, a fost racolată și trimisă la Moscova cu trenul.
În cadrul audierii, tânăra a recunoscut că, a fost convinsă şi îndemnată de o persoană să plece în orașul Moscova, de unde urma să se îndrepte spre Turcia, pentru practicarea prostituţiei, necunoscând riscurile acestei călătorii.
Ulterior, în cadrul investigării cazului a fost stabilit unul din membrii grupării. Acesta s-a dovedit a fi un tânăr, de 22 ani, locuitor al satului Antoneşti, r-nul Ştefan Vodă, neangajat în câmpul muncii, care a racolat victima şi i-a organizat plecarea. Acesta a fost reținut, fiind audiat în calitate de bănuit.
În prezent suspectul este cercetat în cadrul unei cauze penale care prevede pedeapsă cu închisoare pe un termen de la 2 la 7 ani.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE