Mişcarea politică “Ravnopravie” îl înaintează pe Valeriu Klimenko la funcţia de primar al capitalei, în cadrul alegerilor din iunie curent. Despre acest lucru a anunţat miercuri, 14 aprilie, însuşi candidatul, în timpul unei conferinţe de presă. Fostul consilier municipal a specificat, că limba de stat nu este un criteriu după care ar trebui aleşi primarii mentionând, că dacă va deveni primar, va avea un stimul pentru a invăţa limba “moldovenească”.
Candidatul a criticat dur guvernarea comunistă, menţionând că aceştia au dus o politică anti-rusească, ceea ce a provocat impunerea embargoului la vinuri, iar “Ravnopravie” nu va merge cu acest partid la alegeri.
“PCRM nu doreşte să introducă limba rusă ca limbă oficială şi au pus în aceeaşi ordine pe veteranii din războiul II mondial cu cei care au luptat pentru Hitler. În timpul guvernării comuniste a avut loc o românizare puternică a populaţiei, fiind schimbată limba de stat din moldovenească în română”, a declarat Klimenko.
El a mai criticat şi modul de gestionare a primarului Dorin Chirtoacă, menţionând că tinerii niciodată nu trebuie să deţină funcţii administrative.
“Pe ei trebuie să-i înveţi circa 3-4 ani, ceea ce s-a întâmplat şi cu dl Chirtoacă. El nici până acum nu ştie care sunt toate problemele municipiului. Se apucă de una, o lasă pe jumătate, apoi se apucă de alta, ceea ce este incorrect”,a mai spus candidatul.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE