Polițistul implicat în accidentul de la Aeroportul Chișinău, soldat cu două decese, va sta următoarele 30 de zile în arest preventiv în izolator. Decizia a fost luată de Judecătoria Chișinău cu sediul Ciocana la solicitarea acuzatorilor, care invocă necesitatea mai multor acțiuni de urmărire penală pentru asigurarea unei anchete eficiente și obiective. Polițistul nu s-a prezentat în fața magistraților, dar avocatul lui susține că acesta se declară nevinovat, notează TV8.

Procurorul pe caz, Mihail Cebotari, a oferit presei detalii despre cum exact s-a produs accidentul.

„La 21 octombrie 2023, în jurul orei 12:30, conducătorul automobilului MAI în timp ce urma să traverseze bulevardul Dacia s-a ciocnit în motocicleta de model BMW care circula din direcția Lukoil spre Sîngera.  Ca rezultat al impactului  a avut loc explozia motocicletei și ca rezultat sunt două persoane decedate. La materialele cauzei penale nu deținem înregistrări video cu conținut audio care ar fi înregistrat din acel unghi și un semnal sonor. Sunt înregistrări, dar fără sunet. Din înregistrările pe care le-am văzut, era conectat semnalul luminos, dar urmează a fi stabilit în cadrul urmăririi penale dacă a fost conectat și semnalul sonor”, a declarat Cebotari.

Procurorul mai spune că urmează a fi stabilită viteza ambelor unități de transport în ziua accidentului și dacă echipajul de poliție era antrenat în vreo măsură de urgență. Dacă va fi găsit vinovat, polițistul riscă de la 6 la 10 ani privațiune de libertate.

Victor Ciumac, avocatul polițistului învinuit,  a declarat că din discuțiile cu clientul său, în momentul impactul, echipajul avea semnalul luminos cât și semnalul sonor pornit, iar polițistul se declară nevinovat.

Pe 21 octombrie, o mașină de patrulare care aparținea Inspectoratului Național de Securitate Publică (INSP) s-a lovit frontal cu o motocicletă. Tragicul accident a avut loc la intersecția bulevardului Dacia din capitală cu drumul de ieșire de pe teritoriul Aeroportului Internațional Chișinău. În urma impactului, conducătorul motocicletei și pasagerul său – soț și soție – au decedat la fața locului. Polițistul care conducea mașina de patrulare a INSP a fost reținut, pentru 72 de ore „pentru ca măsurile procesuale să fie asigurate urgent și obiectiv, inclusiv pentru a exclude orice fel de interpretări în cadrul documentării”.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE