Jannik Sinner a deschis noi drumuri în cariera sa de tenismen fiind la primul său titlu ATP Masters 1000 de la Toronto, Canada. Italianul l-a nvins în finala turneului pe australianul Alex de Minaur, 6:4, 6:4 într-o oră și 30 de minute.

Sinner și-a pierdut cele două meciuri anterioare pentru titlul de Masters 1000 la Miami în 2021 și 2023, dar s-a asigurat că nu va suferi o înfrângere în finală împotriva lui de Minaur. El a spart serviciul australianului de cinci ori pentru a se alătura lui Fabio Fognini (Monte-Carlo 2019) ca fiind doar al doilea campion italian la Masters 1000  din în 1990.

„Înseamnă mult. Este un rezultat grozav", a spus Sinner. „Unul pe care îl pot împărtăși cu toți oamenii care îmi sunt aproape în fiecare zi. Este un moment frumos să le împărtășesc și facem lucrurile corect. Acest rezultat ne face să ne simțim bine, mai puternici și dornici să muncim și mai mult în viitor."

Sinner de 21 de ani este cel mai tânăr campion la Canadian Masters 1000 de când Alexander Zverev, în vârstă de 20 de ani, a ridicat trofeul în 2017. Victoria lui Sinner i-a îmbunătățit și recordul Masters 1000 la 18-4 în 2023, în timp ce el a devenit al doilea câștigător al sezonului Masters 1000, alăturându-se campionului de la Monte-Carlo Andrey Rublev.

"Sunt mândru] cum am gestionat situația. Fiecare adversar de aici este greu de jucat împotriva lui", a spus Sinner. "Am simțit presiunea, dar cred că m-am descurcat foarte bine. Încerc să joc punct după punct. Tratând pe toată lumea cu respect pe teren, așa că sunt mulțumit de modul în care am gestionat situația."

Tenisul agresiv și proactiv al lui Sinner din Toronto i-a adus, de asemenea, victorii împotriva lui Matteo Berrettini, Gael Monfils și Tommy Paul, victoria de duminică împotriva lui de Minaur cimentându-și poziția în ierarhia ATP la 6

De cealaltă parte, Alex De Minaur nu a ajuns niciodată în sferturile de finală la un eveniment Masters 1000 înainte de această săptămână. Cu toate acestea, australianul, care a pierdut săptămâna trecută în meciul pentru titlu de la Los Cabos, i-a depășit pe cap de serie pe Cameron Norrie, Taylor Fritz și Daniil Medvedev pentru a ajunge la finale consecutive la nivel de tur pentru prima dată în carieră. De Minaur a urcat cu cinci locuri până pe locul 10 ca urmare a performanței sale la Toronto.

„A fost o săptămână revoluționară pentru mine”, a spus De Minaur.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE