Liderul fracţiunii liberale din Parlament, Ion Hadârcă, menţiona în urma şedinţei Consiliului Alianţei, că regretă cele întâmplate, în special că instituţiile abilitate în acest sens au acţionat atât de târziu. Liberalul a mai spus, că în cadrul şedinţei s-a dispus instituirea unei comisii speciale de anchetă pe marginea cazului din Pădurea Domnească, anunţă Politik.md.
„Noi am dat aviz pozitiv pentru instituirea unei comisii de anchetă parlamentară, deşi este un punct de vedere. Urmează să se convoace şi Biroul formaţiunii, iar dacă va fi necesar - va fi făcută şi o declaraţie publică. Data şi locul convocării Parlamentului în şedinţă extraordinară urmează a fi stabilite. N-am fi dorit ca şedinţa să fie folosită în scopuri speculative. Comisia parlamentară nu se poate implica în desfăşurarea anchetei, ea are alt scop. Dar în cel mai scurt timp, comisia îşi va începe activitatea şi vom încerca să demonstrăm că este eficientă”, a specificat Ion Hadârcă.
Totodată, deputatul şi-a exprimat regretul privind faptul cum unii politicieni şi unele surse mediatice, încearcă să speculeze acest incident tragic, şi susţine că împărtăşeşte îndemnul celor îndoliaţi, cerând respect faţă de acest caz. Privind implicarea colegului său de partid, directorul Moldsilva, Ion Lupu, liderul fracţiunii PL a spus că nu a discutat cu el despre acest subiect, dar că urmează să facă acest lucru în cadrul şedinţei Biroului politic al partidului.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE