„Continuăm negocierile cu partea rusă pentru oferirea unui credit suveran Guvernului Republicii Moldova. Credit suveran asta înseamnă că noi primim banii în bugetul ţării şi noi îi valorificăm fără condiţii adiţionale, conform legislaţiei Republicii Moldova. Eu cred că, în următoarele zile, ultimele detalii în acordul cu Federaţia Rusă vor fi negociate şi vom atinge această înţelegere”, a subliniat Ion Chicu.

Premierul a mai precizat că la concursurile publice pentru reparaţia drumurilor, pot aplica şi companiile internaţionale.

„Pentru aceasta au fost deja lansate concursuri pentru construcţia drumurilor şi la finalizarea acestor concursuri vom desemna câştigătorii. Concursurile sunt publice, sunt lansate prin intermediul sistemului informaţional MTender dezvoltat în Republica Moldova cu suportul Uniunii Europene”, a mai spus Ion Chicu.

Anterior, Guvernul Chicu a anunţat despre lansarea unui program de reabilitare a drumurilor, în sumă de 5,5 miliarde de lei, iar sursa de finanţare pe care contează, este creditul de 500 de milioane de dolari oferit de Federaţia Rusă.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE