SA “Aroma”, din rea credinţă sau cu buna ştiinţă a administraţiei şi unor persoane din guvernele anterioare, a fost adusă la starea de insolvabilitate, a declarat luni într-o conferinţă de presă ministrul Agriculturii şi Industriei Alimentare, Valeriu Cosarciuc.
Ministrul a spus că SA “Aroma” are datorii de 262 mil. lei, dintre care 130 mil. – faţă de bănci.
Valeriu Cosarciuc a mai spus că întreprinderea a avut în acest an vânzări de 17 mil lei, în timp ce pierderile pentru opt luni s-au cifrat la 15 mil lei. „Numai pentru achitarea dobânzilor bancare se necesită 2.6 mil lei lunar", a subliniat ministrul.
În acelaşi timp, Cosarciuc a remarcat şi alte întreprinderi de stat, aduse în prag de faliment. Astfel, “Combinatul de produse alimentare din Bălţi”, cu datorii de 50 mil, lei, 30 mil. lei credite nerambursate, în prezent nu funcţionează.
Într-o situaţie similară se află şi alte două întreprinderi, în care statul deţine pachetul de acţiuni: “Combinatul vinicol Naţional – Vin”, datoria căruia constituie 36 mil. lei şi SA “Moldresurse”, cu datorii de 96 mil.lei.
Valeriu Cosarciuc a spus că Guvernul nu va permite ca aceste întreprinderi să fie lichidate şi va pleda în instanţă pentru restructurarea lor, prin procedura de insolvabilitate. Potrivit ministrului, aceste întreprinderi trebuie să îşi restructureze şi să-şi îmbunătăţească managementul, să-şi revizuiască politicile de vânzări.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE