După ce Poliția s-a luat de capul copiilor care-și fac bani de buzunar pe marginile șoselelor, internauții au luat imediat atitudine față de acest lucru.  Și asta pentru că, susțin mai mulți oameni, poliția trebuia în primul rând să ia atitudine față de raliurile organizate ilegal pe șosele, făcând referință la accidentul cumplit, provocat de o mașină care se deplasa cu viteză excesivă. 
Avocata Violeta Gașițoi scrie că se creează impresia că poliția nu mai are cu ce se ocupa.  „Au descoperit toate infracțiunile privind omorurile, furturile, violurile și deja cei mai mari „infractori” au rămas copiii. Dacă e să ne referim la securitatea copiilor, păi aici nu este atribuția poliției, aici este atribuția părinților și a Direcției pentru protecția drepturilor copilului. Poliția trebuie să se ocupe de investigarea infracțiunilor.
În cazul acestor copii pe care îi vedem în poze, poliția a demonstrat că nu cunoaște cele mai elementare drepturi fundamentale ale omului. Și anume: dreptul la viața privată și integritate. Ei, polițiștii, au vrut să demonstreze că lucrează, dar de fapt au încălcat niștre drepturi elementare și au plasat fețele acestor copii, fără a avea acordul părinților. Din poze vedeți că este și o femeie cu câțiva copii mici lângă ea, atunci întrebarea este: cu ce a ajutat-o statul ca ea să nu fie nevoită să stea pe drum cu copii să-și câștige un ban cinstit, prin muncă”, se revoltă avocata Gașițoi. 
De aceeași părere este și fosta producătoare de televiziune, jurnalista Nata Albot. „Ca rezutat al gravului accident produs la Băcioi, poliția lucrează. Din nou…”, scrie pe pagina sa de facebook renumita producătoare.
Și activista Domnica Cemortan și-a exprimat opinia vis-à-vis de acest lucru. „ BRAVO Poliției! Sănătate multa vouă! După ce au arestat toți tâlhării și infractorii au trecut și la ultima treaptă de făcut curat. Bodaproste poliției!”, susține activista.
Jurnalistul de presă online, Ștefan Grigoriță, își manifestă indignarea față de atitudinea foarte selectivă a poliției. „Pericolul cel mai mare sunt puștii care vând miez de nucă pe marginea drumului. Care organizatori de „curse ilegale” pe trasee naționale?”, se întreabă retoric jurnalistul.
Mai multe reacții dure au fost și față de faptul că fețele micuților nu sunt blurate, așa cum prevede legea,  pentru a proteja copiii.   
Aceste reacții vin la adresa postării pe facebook a pozelor, de unde se observă polițiști în acțiune, care discută cu mai mulți copii, ce stau pa margine de drum și comercializează miez de nucă. „Inspectoratul de poliție Căușeni a organizat, astăzi, razii pe traseul R30 (Chișinău-Odessa), cu scopul protejării vieții minorilor, care comercializează pe marginea drumului și prevenirii accidentării acestora”, se menționează în mesajul oamenilor legii.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE