Ministerul Apărării al Republicii Moldova explică că tinerii care au împlinit vârsta de 18 ani sunt obligați să se prezinte la oficiul militar de evidență și înrolare până la sfârșitul anului când împlinesc 18 ani. Procedura nu are legătură în nici un fel cu războiul din Ucraina și riscurile de securitate în adresa Republicii Moldova, ci este o normalitate care are loc în fiece an.

”La finalul examenului medical militar, recruții primesc ordin de a trece prin comisia de recrutare și selecție. Acestea le sunt predate de către angajați ai birourilor de evidență și înrolare militare sau reprezentanți ai primăriei/pretorului. După o ședință a comisiei de recrutare și admitere, tinerii care sunt supuși conscrierii în timp util pentru serviciul militar primesc ordine la data prezentării lor la biroul militar de înregistrare și înrolare pentru a fi distribuite unei unități militare”, menționează Ministerul Apărării de la Chișinău.

Autorităţile statului, instituţiile statului şi agenţii economici sunt obligaţi să dea cetăţenilor ordin să sune la biroul militar de evidenţă şi înrolare şi să asigure prezenţa acestora în ziua şi locul specificat în ordin.

Proiectul de ordin are un număr de înregistrare semnat de șeful comisariatului militar, care stabilește scopul și termenul specific pentru introducerea unui tânăr într-un post militar sau unitate administrativ-militară.

În perioada aprilie-iulie, 1.300 de tineri vor fi recrutați în Armata Națională.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE