Premierul Vlad Filat va prelua, personal controlul asupra activității intituțiilor de control statale. Această declarație a fost făcută, joi, 20 mai, în cadrul unei întrevederi a prim-ministrului cu șefii organelor de control, printre care Centrul Anticorupţie, Serviciul Fiscal de Stat, Agenția medicamentului şi Agenţia de Standardizare.
După ce a făcut cunoștință cu șefii instituțiilor de control, Vlad Filat s-a arătat nemulțumit de rapoartele prezentate de aceștia, menționând că analiza rapoartelor de control, cât și materialele prezentate relevă că activitatea acestor instituții este ineficientă, iar abuzul din partea persoanelor cu funcții de control a devenit o normă. ”Aceștia vor trebui să plece, dacă nu vor să muncească”, a subliniat Premierul. În același context, Filat a recomandat conducătorilor ministerelor să atenționeze șefii subdiviziunilor ca aceștia nu doar sa citească, dar și să cunoască programul de activitate al Guvernului.
Șeful Centrului Anticorupție, Viorel Chetraru, a explicat proastele rezultate ale organelor de control prin faptul că trebuie revizuit cadrul normativ, deoarece strategia de activitate a instituțiilor respective s-au schimbat, și acestea permit evaziunea fiscală în proporții deosebit de mari.
Prim-ministrul a cerul șefilor organelor respective monitorizare strictă a instituțiilor pe care le conduc.
În această ordine de idei, Filat a subliniat că va semna o dispoziție privind crearea unui grup operativ de lucru, care va analiza fiecare caz aparte de abuz din partea organelor de control asupra agenților economici.
Pentru aceasta va fi deschisă o Linie Fierbinte, la care cetățenii care au avut de suferit de pe urma organelor de control vor putea discuta direct cu premierul.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE