Patru bărbaţi din raionul Comrat au fost condamnaţi la ani grei de închisoare pentru purtarea, păstrarea ilegală a armelor şi muniţiilor, tâlhărie şi omor intenţionat.

Potrivit procurorilor, în ianuarie 2004, cetăţenii Cojocar V., Dragni V., Grecu I. şi Bratunov V., au obţinut informaţia precum că în casa unui locuitor din s.Dezghinja, r-nul Comrat se pot afla bani. Aceştia s-au înarmat cu o armă de vânătoare şi au pătruns în gospodărie pentru a sustrage banii.
Punându-şi măşti pe feţe, făptaşii au legat victima şi i-au aplicat multiple lovituri cu o tijă din metal şi cu arma şi, ameninţându-l cu moartea, i-au cerut banii.
Infractorii au legat copiii minori ai victimei, sustrăgând din buzunarul unei scurte 1200 lei. Văzând că în gospodărie a intrat fratele victimei, Bratunov V. a tras un foc din armă, în urma căreia bărbatul a decedat pe loc.
Pentru fapta comisă în anul 2004 Cojocar V. şi Dragni V. şi Grecu I. au fost condamnaţi la 10 şi respectiv câte 8 ani închisoare. Bratunov V. a primit 24 ani închisoare.
Este de menţionat faptul că infractorii, după ce au comis crima, s-au eschivat de la urmărirea penală, doi dintre ei plecând peste hotarele ţării, de unde la cererea procurorilor au fost extrădaţi.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE