În această săptămână începe turneul de 1000 de puncte de la Roma, ultimul test înainte de cel de-al doilea Grand Slam al anului, Roland Garros. În urma competiției de la Madrid, mai mulți jucători s-au confruntat cu probleme medicale. Jannik Sinner și Carlos Alcaraz au decis după competiția din capitala Spaniei să nu participe la Roma, tocmai pentru că accidentările lor sunt mai grave decât păreau inițial și din dorința de a nu forța nimic, în speranța că se vor recupera până la Paris.

Daniil Medvedev, al patrulea jucător al lumii, a avut și el de suferit la Caja Magica, acuzând probleme la șold, motiv pentru care s-a retras în timpul partidei din sfertul de finală cu Jiri Lehecka. La cinci zile distanță de la jocul de la Madrid, numărul 4 mondial pare că se simte mult mai bine. Campionul în exercițiu de la Roma a ajuns în Italia și a participat deja la o primă sesiune de antrenamente, semn că dacă nimic nu va interveni pe ultima sută de metri va lua startul în competiție.

Novak Djokovic e mare favorit la Roma, însă la tragerea la sorţi nu a avut foarte multă şansă, fiind repartizat pe acelaşi sfert cu Casper Ruud. În semifinale, Nole ar putea da peste Zverev, alt adversar pe care ar fi vrut să îl evite. În schimb, Nadal, marele rival al sârbului, e pe cealaltă jumătate de tablou şi a avut destul de mult noroc, cel puţin în teorie.

Cel mai titrat jucător din istorie şi-a început a 424-a săptămână în fotoliul de lider ATP. După ce a preferat să "sară" peste Madrid, turneu care se joacă la o altitudine de 700 de metri, Nole intră în linie dreaptă pentru Roland Garros, unde ţinteşte al 25-lea Grand Slam al carierei.

Foro Italico va fi ultima repetiţie, iar sârbul speră să îşi construiască foarte bine forma pentru Paris. Absențele lui Alcaraz și Sinner îi deschid culoarul lui Novak Djokovic către primul turneu al anului, Nole impunându-se de 6 ori la Foro Italico, ultima oară în 2022.

El ţinteşte al 41-lea turneu de ATP 1000 al carierei şi pare că va fi greu de oprit, dar trebuie spus că nu a avut foarte multă şansă la tragerea la sorţi. Astfel, pe sfertul sârbului se află Casper Ruud, finalistul de la Monte Carlo, pentru ca într-o eventuală semifinală în faţă să îi poată sta Alexander Zverev. În contextul lipsei lui Alcaraz şi Sinner, nu puţin îl văd pe neamţ principalul rival pentru Djokovic, rezultatele pe zgură ale lui Sascha fiind excelente: triplu semifinalist de Roland Garros, germanul are două trofee la Madrid şi e campionul de la Roma din 2017, unde l-a învins în ultimul act chiar pe Nole cu un categoric 6-4, 6-3. În 2018, Sascha a jucat finala la Foro Italico, fiind învins de Nadal, în set decisiv.

Aşa pot arăta sferturile de la Roma, dacă favoriţii îşi respectă statutul

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE