În luna noiembrie s-au păstrat în top 10 cei mai influenți politicieni ai lunii s-au păstrat aceleași personalități, a anunțat directorul Centrului de Analize Strategice „Politicon”. Potrivit lui Anatol Țăranu, acest lucru se datorează faptului că aceste personalități își mențin aportul în activitatea lor și prezența masivă în mass-media, anunță Politik.md.

„Viața politică din R Moldova s-a stabilizat, și asta se observă în faptul că top 10 s-a stabilizat și el. Experții fixează acest lucru și aici intervine maniera de a se manifesta a politicienilor”, a explicat Anatol Țăranu.
 
Astfel, primul în top își menține poziția premierul Vlad Filat, al doilea este ministrul de Externe, Iurie Leancă, iar al treilea în topul celor mai influenți este clasat președintele țării, Nicolae Timofti. Următorii în top 10 cei mai influenți politicieni sunt prezenți: pe locul 4 –primarul general Dorin Chirtoacă, pe locul 5- speakerul Marian Lupu, pe locul 6 – prim-vicepreședintele Parlamentului Vlad Plahotniuc, pe locul 7 – liderul PL, Mihai Ghimpu, pe locul 8 – liderul PCRM, Vladimir Voronin, pe locul 9 – ministrul Economiei, Valeriu Lazăr, iar pe locul 10 este situat ministrul de Interne, Dorin Recean.
 
„În această lună, Marian Lupu a urcat o poziție, iar Mihai Ghimpu a decăzut cu 2 poziții. Pentru prima dată în top prim-vicepreședintele Parlamentului, Vlad Plahotniuc a urcat cu 4 poziții, este cea mai mare urcare a lui Plahotniuc în top. În același timp, Dorin Recean coboară 3 poziții”, a remarcat expertul.
 
Menționăm, că la realizarea acestui top au participat 38 de experți, care au acordat note de la 1 la 10. Criteriile de bază ale aprecierii au fost: influenţa reală asupra deciziilor politice majore din ţară;  popularitatea publică; vizibilitatea în sursele media; și perspectivele politice.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE