Guvernul și Primăria a decis să instaleze fiecare bradul său. Executivul și-a amenajat propria zonă dedicată sărbătorilor de iarnă. Primarul Capitalei spune că înaintat un demers către autoritățile centrale pentru a face economii și a instala doar un singur brad, cel al Primăriei.

„Noi am transmis scrisoare la Guvern prin care am solicitat să ne unim eforturile în acest sens, pentru că nu e normal să existe doi brazi, două târguri. Nu avem niciun răspuns. Noi avem sponsori și nu avem nimic de ascuns la capitolul cheltuieli. Ceea ce ține de cheltuielile pentru toată infrastructura, pentru brad, pentru tot iluminatul decorativ este echivalentul unui consum de energie pentru 25 de apartamente. Noi am refuzat la manifestările culturale, vom avea colectivele noastre. Încă nu avem, deocamdată, cifra exactă a cheltuielilor”, a declarat Ion Ceban.

Mai mult, Ceban a condamnat falsitatea de care dau dovadă exponenții guvernării atunci când vorbesc în public sau în fața jurnaliștilor despre economisirea resurselor, însă în realitate fac viceversa.

„Cască mâțele pe la Guvern. Culmea ipocriziei, făceau ședințe cu lumina stinsă de ochii lumii, dar în același timp stau cu ferestrele deschise în birouri, pentru că este prea cald. Am văzut personal. Cui îi trebuie această fățărnicie?”, a declarat Ion Ceban.

În același timp, Ion Ceban a ținut să publice astăzi pe o rețea de socializare, scrisoarea expediată la 25 noiembrie către Guvern, care nu a acceptat apelul Primăriei Chișinău de a avea un singur brad și un singur Târg de Crăciun în Chișinău.

„Răspuns din partea lor nu a fost. După ce am început pregătirile pentru amenajarea Târgului de Crăciun în PMAN, peste două zile, ei au început amenajarea căsuțelor în spatele Palatului Național. Am spus în fiecare an că nu este nevoie să fie doi brazi, două târguri de Crăciun în capitală, ci am fi putut să ne unim eforturile. Dar oamenii care sunt în Guvern sunt mândri și să fie sănătoși. Mă bucur că de partea noastră sunt oamenii, partenerii și cei care ne susțin să realizăm cele mai frumoase sărbători”, a scris Ceban pe Facebook.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE