Centrele de calificare auto urmează să fie separate de cele de înregistrare a transportului. Despre această posibilitate a vorbit Ministrul Tehnilogiilor Informaţionale şi Comunicaţiilor, Alexandru Oleinic, în cadrul unei vizite efectuate la Direcţia Înregistrare a Transportului şi Calificare a Conducătorilor Auto din cadrul Î.S.”CRIS Registru”, organizată marţi 1 iunie.
În cadrul vizitei, ministrul s-a arătat nemulţumit de metoda de susţinere a examenelor de calificare a conducătorilor auto prin intermediul chestionarelor, care, în opinia lui, sunt învechite şi necalitative.
În acest context, Oleinic a menţionat că pe parcursul anului 2010 urmează ca toate sălile de examinare ale direcţiilor teritoriale să fie dotate cu calculatoare noi, programe soft şi aparate video de supraveghere, pentru îmbunătăţirea calităţii serviciilor dar şi a condiţiilor de învăţare. Pentru aceasta, Direcţia Înregistrare a Transportului şi Calificare a Conducătorilor Auto va aloca din bugetul său circa 4 mln de lei.
De asemenea, Oleinic a vorbit şi despre o posibilă simplificare a procedurilor de obţinere a actelor pentru transportul auto, care ar mări gradul de transparenţă şi controlul asupra abaterilor de la norme. El a precizat că, la moment, se analizează mai multe posibilităţi de simplificare, inclusiv posibilitatea eliberării operative a paşaportului tehnic la intrarea automobilului în ţară.
Menţionăm că la 1 mai 2010, Registrul de Stat al Transporturilor avea înregistrate circa 651 mii mijloace de transport.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE