Lucrările de construcție ale centralei electrice vor începe în luna iulie, în satul Burlăceni, raionul Cahul, pe o suprafaţă de 47 de hectare. Aceasta urmează să asigure securitatea energetică a țării.
Proiectul, elaborat după modelul stației din Macedonia, a fost prezentat de Andrei Sangheli, directorul Corporaţiei moldo-româno-engleze „MoldIteraElectric, premierului Vlad Filat, aflat într-o vizită de lucru în raionul Cahul.
Andrei Sangheli a menționat că noua centrală electrică va corespunde cu toate rigorile ecologice și va asigura cu locuri de muncă 1 200 de persoane. Acesta proiect va fi finanțat de către compania străină „MolditeraElectric”.
Stația de la Burlăceni va avea o capacitate de lucru de două ori mai mare decît cea din Macedonia, iar lucrările de construcție vor dura până în 2012.
Prim-ministrul Vlad Filat a menționat că Guvernul susţine construcţia staţiei de la Burlăceni şi a precizat că se va interveni ori de cîte ori va fi nevoie pentru a asigura darea ei în exploatare la timp.
În prezent, 70 la sută din totalul de energie electrică consumat în Republica Moldova este importat din Ucraina și România şi doar 30 la sută este asigurat din surse proprii.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE