La următoarea ședință de cooperare Moldova-UE care va avea loc la Bruxelles, dar nu se știe până sau după Crăciun este preconizat să se pună în discuție chestiunea privind introducerea unui regim fără vize pentru cetățenii moldoveni.
”Sigur este o perspectivă mai îndelungată, dar este o speranță că cetățenii moldoveni vor putea beneficia de un astfel de regim peste câțiva ani”, a menționat Benita Ferrero Waldner, Comisarul european pentru Relaţii Externe şi Politica de Vecinătate, vineri, 27 noiembrie, după întrevederea cu premierul Vlad Filat.  
”Ne dorim accederea cât mai rapidă la acele valori europene care tind cetățenii noștri”, a menționat Filat.  
Comisarul a mai precizat că după alegerile din 29 iulie se simte un aer proaspăt în relațiile dintre R. Moldova și UE sperând că țara noastră să poată alege șeful statului pentru a putea înfrunta acele probleme cu care se confruntă.
În același context, Benita Ferrero Waldner, a menționat și despre Transnistria ”dacă va exista stabilitate în această regiune, dacă va exista stabilitate în interiorul R. Moldova, atunci există perspective foarte bune de a promova eforturile de reglementare a conflictului transnistrean”.
Menționăm, Comisarul European pentru Relaţii Externe şi Politica europeană de Vecinătate, Benita Ferrero Waldner, se află în zilele de 26 - 27 noiembrie în Republica Moldova.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE