Curtea de Apel Chișinău examinează astăzi recursul procurorilor, care au atacat în instanță, decizia Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana, care i-au dat fostului președinte, Igor Dodon, 30 de zile de arest la domiciliu, în timp ce acuzatorii de stat au vrut să îl vadă pe Dodon în Penitenciarul 13.

Juristul și expertul în drept constituțional, Teodor Cârnaț, a declarat pentru POLITIK.MD că, judecătorii de la Apel ar putea să decidă plasarea lui Igor Dodon în arest de tip închis, cel puțin pentru o perioadă de 30 de zile.

,,Din punct de vedere al componenței de infracțiuni, cel puțin 30 de zile, Igor Dodon, ar trebui să fie privat de libertate în Penitenciarul 13 pentru a asigura o anchetă liberă. Cred că o să îl aresteze. Ulterior însă, dacă cei care anchetează nu vor avea probe în instanță pentru condamnarea lui Igor Dodon și nu va fi arestat, atunci procurii se vor alege cu dosar penal”, a declarat Teodor Cârnaț pentru POLITIK.MD.  

Instanța urmează să examineze trei recursuri la decizia primei instanțe, în cel înaintat de procurori fiind cerută înlocuirea arestului la domiciliu cu detenție în Penitenciarul nr. 13. În celelalte două apeluri, atât apărarea, cât și fostul președinte au cerut instanței eliberarea sub control judiciar.

Igor Dodon, care susține că procesul împotriva e motivat politic, a spus duminică că va publica recursul pe care l-a înaintat Curții de Apel, pentru a se vedea „cât de slabe și neprobate” ar fi acuzațiile procurorilor.

Procuratura Anticorupție a contestat în data de 27 mai cu recurs la Curtea de Apel Chișinău mandatul de arest la domiciliu aplicat în privința ex-președintelui Republicii Moldova, Igor Dodon. Anunțul a fost făcut de către Procuratura Anticorupție, precizând că, procurorii anticorupție solicită aplicarea măsurii preventive sub formă de arestare preventivă pe un termen de 30 zile cu executarea acesteia în Penitenciarul nr.13 Chișinău

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE