310 candidați la funcția de primar înaintați de partidul de guvernământ (PAS) au fost aleși după cele două tururi ale alegerilor locale generale. De asemenea, PAS va avea 357 consilieri raionali și peste 3000 de consilieri locali. Datele au fost anunțate de președintele PAS, Igor Grosu.

Președintele Parlamentului a publicat pe rețelele de socializare rezultatele pentru formațiunea sa, după încheierea scrutinului electoral și a dat de înțeles că este mult de lucru pentru partidul de guvernământ

„Vă mulțumim tuturor pentru că ați ieșit la vot și v-ați spus cuvântul în alegerea oamenilor care vor conduce localitățile noastre. Datorită încrederii dumneavoastră, 310 primari PAS – Echipa Europa au câștigat după cele 2 tururi de scrutin. Primarii noștri vor munci pentru dezvoltarea satelor și orașelor, așa cum ne-am angajat, și pentru ca Moldova să devină europeană, localitate cu localitate. PAS a arătat că suntem o echipă puternică la nivel local. Am obținut sprijinul oamenilor pentru 357 consilieri raionali și peste 3000 de consilieri locali. Le mulțumesc tuturor echipelor noastre, tuturor voluntarilor pentru efortul imens depus în campanie. Fiecare poartă la care am bătut, fiecare om cu care am discutat, fiecare ziar distribuit înseamnă o muncă de echipă esențială”, a declarat Igor Grosu.

Șeful Legislativului a precizat că „este mult de lucru” și a urat succes primarilor și consilierilor noi aleși.

„Le doresc succes și spor la muncă tuturor primarilor și consilierilor care au câștigat în alegerile locale. Să lucrăm împreună pentru ca toți moldovenii să aibă condiții mai bune de trai acasă. Mergem înainte spre Moldova europeană!

PAS nu a câştigat niciun mandat de primar în cele 11 municipii din țară.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE