Fostul deputat al blocului ACUM ,Alexandru Slusari consideră că după alegerile locale generale , partidul de guvernământ va întra într-un declin politic, iar din această cauză se impune resetarea actului de guvernare. Slusari spune că PAS, având putere absolută în țară a căștigat în doar 5 centre raionale, dintre care nu este nici un municipiu, iar în zonele urbane și satele mai mari nu i-a ajutat nici resursa administrativă, nici premierul Recean, care era impus de partidul de guvernare să alerge cu pliante după moșnegi la Ungheni, Sculeni și Gratiești.

Pentru mine situația politică devine tot mai clară. (...) PAS cu putere absolută în țară a căștigat în doar 5 centre raionale, dintre care nu este nici un municipiu. (...) Pentru mine este evident că PAS întră în declin politic. Mă lasă rece mesajele despre peste 300 de primării căștigate. Am experiență politică și cunosc prețul acestei "victoriei" în satele mici cu primari, care au în subsol chipiuri de toate culorile politice. Plahotniuc a avut circa 600 primari. Întro lună nu au rămas nici 25 %. Prima schimbare a vântului politic în centru și majoritatea din acești primari a cătă oară o să schimbe "viziunile" și nu știu dacă Andrei Spânu o să bucure de acest lucru. Nu mă interesează tare soarta formațiunii de guvernare, dar cu descensiunea ei există un risc enorm a prăbușirii vectorului european, care după mine cu toate rezervele mele față de unele aspecte de funcționare a UE, nu are alternativă pentru țara noastră”, a scris Slusari.

Totodată fostul deputat DA m spune că după aceste alegeri se impune resetarea actului de guvernare, fie prin crearea unui guvern de unitate europeană, fie, măcar, prin înlocuirea unor miniștrii nepopulari, „dar mă tem că conducerea PAS este cuprinsă de miopia politică și nu va ieși din bula lor”.

„În acest context, este imperios necesar crearea și consolidarea unei alternative unite proeuropene și naționale, care ar include mai multe partide extraparlamentare și exponenții notorii ai societății civile. Chiar și matematica electorală confirmă acest lucru. Nu sunt naiv și înțeleg căt de greu în Moldova politicienii depășesc rînza personală. Dar nu există altă ieșire. Altfel vom pierde ultima șansa de întegrare europeană și modernizarea țării”, a concluzionat Slusari

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE