Liderul PAS, Igor Grosu a vorbit despre rezultatele obținute de partidul de guvernământ la alegerile locale generale. Grosu a spus că „în politică este important să recunoști rezultatul, implicit votul cetățenilor, PAS îl recunoaște, iar pentru asta trebuie să muncim mai mult”

Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS) și-ar fi dorit ca Chișinăul să fie condus de un „primar european adevărat”, a declarat președintele PAS, Igor Grosu. Însă, spune el, formațiunea pe care o conduce respectă alegerea chișinăuienilor.

„Vom munci mai mult pentru a câștiga încrederea oamenilor (...). Chișinăuienii ne-au oferit susținerea pentru a proteja orașul în Consiliul Municipal - 84614 cetățeni au votat pentru ca în consiliul municipal să avem o echipă PAS mai puternică. Cei 20 de consilieri PAS vor supraveghea alături de societate civilă toate acțiunile din Primărie și nu vor tolera nici o decizie care să submineze parcursul european. Vom vota și vom propune proiecte bune pentru capitală”, a menționat el.

În același timp, Igor Grosu a făcut o totalizare a alegerilor locale generale din 5 noiembrie.

„PAS a obținut sprijinul oamenilor pentru calea europeană în peste 390 de localități, 244 de primari PAS au câștigat din primul tur, iar 153 merg în turul doi al alegerilor locale. În 19 raioane, PAS este pe primul loc în susținerea oamenilor. În 19 raioane, oamenii au dat un mesaj pro european pentru consiliile raionale. Îmi exprim recunoștința pentru fiecare vot acordat candidaților pro-europeni. Este nevoie să facem coaliții pro-europene în cât mai multe raioane și sate”, a continuat șeful PAS.

Amintim că pe 5 noiembrie în Republica Moldova au avut loc alegeri locale generale. Prezența la vot a fost 41,41%.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE