Încă o ședință la Președinție cu membrii fracțiunii PAS și ai Guvernului a avut loc luni seara. Anunțul a fost făcut de către președintele Parlamentului Igor Grosu, în cadrul unei emisiuni la TV8

„A fost o ședință bună, am făcut bilanțul anului, procesele ce au loc, planurile etc”, a spus Grosu.

Președintele Parlamentului a mai spus că în cadrul ședinței a fost dată o apreciere critică a îndeplinirii condițiilor înaintate de Uniunea Europeană, menționând că sunt necesare mai multe eforturi din partea tuturor structurilor implicate. De asemenea, a fost trecută în revistă activitatea Guvernului și Parlamentului.

Referindu-se la unele afirmații că în PAS ar exista mai multe grupări, Igor Grosu a spus că în fracțiune au loc multe discuții, uneori chiar foarte aprinse, „pentru că fiecare are dreptul de a-și expune și de a-și argumenta poziția pe o anumită problemă.”

„Noi avem o echipă foarte bună, foarte unită. Sunt bucuros de realizările pe care le-am obținut. (...) Eu m-aș fi temut dacă totul s-ar decide cu vot unanim. Fiecare deputat înțelege că dacă nu există o susținere majoritară în fracțiune pe un anumit proiect el nu este promovat. Avem discuții aprinse în fracțiune, fiecare are dreptul să se expună să-și argumenteze propunerile și pozițiile. Avem o echipă unită, nu vreau să fiu patetic, dar, acum, au apărut o multitidine de oportunități pe care nu le vom mai avea la nivel de țară de a ne apropia de UE”, a declarat Igor Grosu.

https://youtu.be/xc-d-BcYuK0?t=2043

Întrebat dacă vor urma alte remanieri în Guvern, Grosu a spus că deocamdată nu s-a discutat în acest sens.

Amintim că după ședința din 16 noiembrie, care a avut loc la Președinție într-un format similar, au demisionat ministrul Economiei, Sergiu Gaibu și Secretarul general al Guvernului, Dumitru Udrea. De asemenea, au fost efectuate unele remanieri la nivelul unor agenții subordonate Guvernului.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE