Iga Swiatek, liderul mondial al ierarhiei feminine, a câștigat clar finala de la WTA 1000 Roma, scor 6-2, 6-3, în fața Arynei Sabalenka, la capătul unei partide în care a fost net superioară.

Primele două jucătoare ale lumii, Iga Swiatek și Aryna Sabalenka, s-au întâlnit sâmbătă seara în finala turneului de 1000 de puncte WTA de la Roma, la două săptămâni distanță de la finala de la Caja Magica, câștigată dramatic de poloneză.

Și de această dată balanța a fost înclinată în favoarea liderului mondial, care și-a adjudecat titlul de la Foro Italico, terminând fără set pierdut Open-ul Italiei. Swiatek a câștigat în minimum de seturi, scor 6-2, 6-3, devenind pentru a treia oară campioană la Roma, notează eurosport.ro

Iga pare în acest moment fără rival pe zgură, iar adevăratele bătălii se vor purta acum la cel de-al doilea turneu de Grand Slam al anului, la Roland Garros.

În urma succesului din această seară, Iga Swiatek este a treia jucătoare care câștigă titlul la Madrid și la Roma în același sezon, după Dinara Safina în 2009 și Serena Williams în 2013 - toate au reușit să facă asta ca număr 1 mondial.

Iga Swiatek a devenit a doua jucătoare din Era Open care a câștigat trei titluri la Mastersul de la Roma, înainte de a împlini 23 de ani, după Gabriela Sabatini.

Iga Swiatek este cea mai tânără jucătoare care a câștigat cel de-al 10-lea titlu WTA-1000 de la introducerea acestui format în 2009.

Serena Williams la 32 de ani și 324 de zile

Victoria Azarenka la 31 de ani și 29 de zile

Iga Swiatek la 22 ani 352 zile

Iga Swiatek a câștigat 7 din cele 11 turnee WTA pe zgură ca nr. 1 mondial - doar Chris Evert (9), Martina Navratilova și Steffi Graf (8 fiecare) au câștigat mai multe titluri după 11 turnee jucate pe această suprafață din postura de lider mondial.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE