Jannik Sinner este marele campion de la Australian Open 2024 și jucătorul zilei, după o finală câștigată în set decisiv cu Daniil Medvedev. A fost 3-6, 3-6, 6-4, 6-4, 6-3 în favoarea italianului, care se impune în prima finală de Grand Slam a carierei, după ce mai jucase o semifinală la Wimbledon. Sinner, a revenit fabulos de la 0-2 fabuloas și s-a împus în decisiv. Medvedev pierde a doua finală la Melbourne după ce a avut 2-0 la seturi, dar fusese învins de Rafa Nadal în 2022.

Medvedev a pierdut 117 game-uri în drumul spre finala Australian Open 2024 și ocupă locul 2 în Era Open din acest punct de vederre. Doar Marat Safin a cedat mai multe în drumul spre ultimul act de la Melbourne, 129 în 2004. Înaintea acestei finale, Daniil avea un record de 50-1 în turneele de Grand Slam pe hard după ce câștigase primul set.

Finala dintre Sinner și Medvedev a fost al 35-lea meci de 5 seturi de la această ediție a Australian Open, egalând recordul din Era Open de la un Grand Slam, deținut la US Open 1983. Totodată, Medvedev a devenit primul jucător din Era Open care joacă 4 finale de Grand Slam de 5 seturi.

Medvedev și Sinner s-au duelat de 9 ori în carieră, iar rusul conduce cu 6-4 la directe, dar italianul a câștigat ultimele 3 dispute, toate jucate în finalul stagiunii trecute, la Beijing, Viena și Turneul Campionilor.

Jannik Sinner a devenit primul jucător de tenis din Italia care a câștigă un Grand Slam în Era Open. Ultimul italian jucător din Italia care cucerise un trofeu de Grand Slam era Adriano Panatta la Roland Garros, ediția din 1976.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE