mai.mdI-au furat mașina care era parcată în preajma curții. Un bărbat din satul Chirileni, Ungheni a alertat poliția deoarece i-a fost furată mașina de model „Fiat Scudo”.
După câteva ore de la comiterea infracțiunii, a fost depistat automobilul abandonat la marginea iazului din apropierea satului Cioropcani (Ungheni), fără careva defecţiuni.
Potrivit MAI, suspecții s-au dovedit a fi doi tineri, de 17 și 18 de ani, locuitori ai satului Bușila (Ungheni).
Poliția a stabilit că în noaptea de 12 spre 13 octombrie curent, suspecții au răpit automobilul pe care proprietarul l-a lăsat la poarta gospodăriei, cu uşile descuiate şi cheile în lacătul de pornire.
Fiind audiaţi de către poliţişti, bănuiții susţin că ținteau unitățile de transport lăsate nesupravegheate. Scopul lor era să se plimbe, apoi părăseau automobilul şi dispăreau. Este de menţionat faptul că aceștia  anterior au mai fost condamnaţi pentru infracţiuni similare.
Potrivit datelor preliminare, acești tineri activau pe teritoriul raionului Ungheni de un an de zile. Ei sunt cercetaţi în cadrul unei cauze penale și riscă amendă în valoare de la 10.000  la 20.000 de lei sau  închisoare de la 1 până la 3 ani.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE