google.md”Hora Presei Independente” au jucat tinerii jurnaliști din Republica Moldova de Ziua Mondială a Libertății Presei, sărăbătorită luni, 3 mai. După câteva minute de dans improvizat aceștia au aruncat hârtii cu denumirea partidelor politice din Republica Moldova, astfel exprimându-și dezacordul cu politizarea mass-media.
”Flash-mobul, organizat de Centrul Tânărului Jurnalist din Moldova, manifestă doleanțele tinerilor din diferite raioane care pledează pentru o presă cu adevărat independentă și depolitizarea acesteia” a menționat coordonatorul de programe de la Centrul Independent de Jurnalism, Ecaterina Covali. Ea spune că aceste mesaje au fost selectate în urma unei campanii promovate de mediile din țară, iar tinerii care au venit aici sunt elevi și studenți din Cahul, Glodeni, Bălți și Chișinău care lucrează în domeniul mess-media.
”Vrem depolitizarea presei independente”, ”Ne-am plictisit de informații și polemici politice” sau ”Vrem diversitate de știri” sunt câteva dintre mesajele cu care au venit tinerii în centrul capitalei. Marina Ticu, membră a CTJM a venit la acest aveniment pentru că și ea optează pentru o presă independentă. Ea a caracterizat presa din Republica Moldova drept ”una colorată, dar cu tendințe de schimbare spre bine”.
După desfășurarea acestui eveniment tinerii se vor îndrepta spre scuarul Teatrului Național de Operă și Balet unde va avea loc un miting de solidaritate cu breasla jurnalistică.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE