poza simbolSelecţionata Republicii Moldova a obţinut opt medalii de diferit nivel la Campionatul European de haltere, rezervat categoriei de vârstă Under-23, care are loc în oraşul Eilat din Israel.
După ce, în prima zi de concurs, Cristina Iovu a devenit triplă Campioană Europeană, iar Ion Ţărnă a cucerit două medalii de bronz, marţi a venit rândul altor trei atleţi moldoveni să urce repetat pe podiumul de premiere.
Iurie Dudoglo a câştigat două medalii de argint şi una de bronz la competiţia de tineret. Sportivul nostru, care a avut doar trei adversari în categoria de 62 de kilograme, a ridicat la proba de smuls 126 de kilograme, şi 155 de kilograme la aruncat. La total acesta a acumulat 281 de kilograme.
Trei distincţii a obţinut şi Artiom Pipa, de asemenea în concursul rezervat tineretului. La cele două exerciţii, dar şi în clasamentul total el s-a clasat pe locul doi.
În fine, Sergiu Cechir (69 kg tineret), a obţinut doar locul patru la smuls (137 de kilograme), dar a excelat la aruncat unde a ocupa locul doi (173 kg) şi în clasamentul general s-a poziţionat tot pe treapta secundă (310 kg).
La competiţia din Eilat, care se va încheia la 9 decembrie, ţara noastră este reprezentată de 11 sportivi.
Iurie Dudoglo va reveni cu trei medalii din Israel

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE