Niciun acord semnat pe platforma CSI în domeniul agriculturii nu a fost denunțat de Republica Moldova, a declarat ministrul Agriculturii, Vladimir Bolea, la o emisiune de la Jurnal TV.

„Pe dimensiunea Ministerului Agriculturii sunt 24 de acorduri. Toate sunt despre recunoașterea certificatelor fitosanitare și certificatelor veterinare. Noi avem o înțelegere cu Ministerul de Externe pentru a semna pe dimensiune bilaterală pentru fiecare din aceste state, pentru că noi astăzi exportăm aproximativ 50 la sută din producția noastră de struguri, de mere, inclusiv de vinuri vrac pe piața din CSI. Asta ar însemna că într-o singură secundă noi oprim activitatea economică a mii de agenți economici”, a spus ministrul.

În context, Vladimir Bolea s-a referit și la situația din Ucraina.

„Nici Ucraina, care a fost atacată și unde e război, până acum n-a ieșit pentru că au o mulțime de acte pe care trebuie să le semneze pe dimensiunea bilaterală, pentru a finaliza tot procesul. Procesul în sine este foarte lung, de a trece de pe dimensiunea actelor semnate centralizat, pe dimensiunea actelor de semnare bilaterală”, a mai spus ministrul.

Amintim că, anterior, purtătorul de cuvânt al Guvernului, Daniel Vodă, a declarat că Republica Moldova a avut semnate 282 de acorduri în cadrul CSI. Dintre acestea, 79 sunt examinate pentru denunțare, în cazul a 120 deja au început procedurile respective, iar pentru 36 procesul a fost încheiat, notează radiomoldova.md

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE