Guvernul Republicii Moldova va transmite Republicii Haiti 100 mii de dolari SUA, pentru a ajuta țara să depăşească consecinţele tragediei.
În legătură cu acest tragic eveniment, prim-ministrul Vlad Filat a expediat vineri, 15 ianuarie Prim-ministrului Republicii Haiti, Jean-Max Bellerive, un mesaj de compasiune, în legătură cu tragicele urmări ale cutremurului din această ţară.
„Excelenţă, cu durere în suflet urmăresc evenimentele din ţara Dvs., provocate de cutremurul devastator ce s-a produs în regiunea capitalei Port-au-Prince şi care s-a soldat cu sute de mii de victime omeneşti. În aceste momente grele, suntem alături de Dvs. şi de cei care au avut de suferit în urma groaznicei tragedii. În numele Guvernului Republicii Moldova şi al meu personal, transmiteţi poporului Republicii Haiti, familiilor îndoliate sincere condoleanţe şi sentimentele noastre de compasiune”, se spune în mesajul Prim-ministrului Vlad Filat.
Amintim că marți, 12 ianuarie în Haiti s-a produs un puternic cutremur cu magnitudinea de 7 grade, în urmă căruia au murit peste 100 mii de oameni.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE