Cabinetul de miniștri, prezidat de premierul Recean, se va reuni astăzi, în şedinţă extraordinară.  În cadrul şedinţei, Guvernul va examina decizii privind solicitările de acordare a sprijinului pentru localitățile afectate de intemperia din ultimele zile, care au fost recepționate de autorități din partea Comisiilor locale pentru situații excepționale.

Un număr de 30 de localități rămân deconectate de la energia electrică, din cauza condițiilor meteo nefavorabile, potrivit informațiilor operative din seara zilei de ieri. Ploile și vântul puternic din ultimele zile au provocat pagube în mai multe localități din țară. Mai mulți președinți de raioane și primari din nordul țării, au anunțat despre situația dramatică din teritorii, unde au fost distruse zeci de hectare de culturi agricole, au fost descoperite case și instituții publice.

Grindina din ultimele zile a afectat mai multe hectare cu viță de vie, în raionul Orhei au fost distruse circa 60 ha, în raionul Dubăsari 20 ha și în raionul Cahul 9 ha. Totodată, intemperiile au afectat mai multe culturi agricole și livezi. Astfel, în raionul Edineț, în localitatea Cupcini au fost distruse 70 ha de livadă de meri, în satul Parcova 102 ha, în orașul Edineț 19 hectare și în localitatea Coșnița din raionul Dubăsari au fost distruse 44 ha de livadă de meri. Tot în raionul Dubăsari, ploile și rafalele de vânt au distrus 147 ha de porumb, 10 ha de grâu și 10 ha de legume. În urma precipitațiilor cu grindină în seara zilei de 26 iulie, în satul Ceadîr, raionul Leova au fost nimicite 100 ha de floarea soarelui și câte 50 ha de porumb și grâu. În urma intensificării vântului, în mai multe localități din raionul Dondușeni au fost deteriorate acoperișurile a 19 case particulare și a 14 blocuri locative. Totodată, în raionul Dubăsari, localitatea Cocieri de pe acoperișurile a 13 case de locuit au fost smulse de vânt 154 foi de ardezie și 60 foi au fost deteriorate de pe acoperișul unui depozit

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE