Deputații din grupul Leancă sunt dispuși să voteze proiectele propuse de parlamentarii din Alianța pentru Integrare Europeană-III, însă cu anumite condiții. Una dintre ele ar fi ca acele proiecte să decurgă din prevederile Acordului de Asociere cu UE, dar și din necesitățile enunțate de societate în cadrul protestelor.
„Dacă actuala guvernare nu va avea suficiente voturi, atunci să demisioneze. Unica soluție ar fi ca într-o manieră foarte responsabilă să ne punem la masa de negocieri și să vedem cum putem avea o adevărată reformare a justiției, depolitizarea și deoligarhizarea instituțiilor de drept și lupta eficientă împotriva corupției. Iată în asemenea condiții am putea discuta despre o nouă manieră de a guverna R. Moldova”, a declarat Iurie Leancă în cadrul unei conferințe de presă.
De asemenea, liderul PPEM i-a acuzat pe cei de la guvernare pentru faptul că țara a ajuns în situație de criză și o tensiune mare în societate. Cu referire la votul grupului de deputați neafiliați politic, Iurie Leancă spune că aceștia vor vota doar proiectele care vin în spiritul implementării Acordului de Asociere a R. Moldova cu UE, deși aceste proiecte vor fi analizate minuțios de neafiliați.
La fel, Iurie Leancă a criticat dur acțiunile guvernării pentru faptul că au tergiversat negocierile cu FMI, în special criticând gestul lui Dorin Drăguțanu care a demisionat câteva zile înainte ca FMI să ajungă în Moldova, numindu-l drept „act de iresponsabilitate”. În context, șeful PPEM a acuzat guvernarea, dar și Banca Națională de tergiversarea procesului de investigații a situației de la BEM, prin faptul că amână intenționat angajarea celor de la Kroll să continue investigațiile pentru faza a II-a și a III-a.
„Se trage de timp, pentru a mai ascunde probe și se va cunoaște mai puțin cine a furat. Se tergiversează trecerea la faza a doua ca să aflăm ce s-a întâmplat în sistemul bancar în ultimii 10 ani”, a spus Leancă.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE