Astfel, în cadrul acţiunilor de urmărire penală, întreprinse de Procuratura Generală în comun cu Serviciul Vamal şi autorităţile competente din Belgia şi Federaţia Rusă, s-a constatat că, în august 2010 persoana învinuită s-a înţeles cu fratele său, care locuieşte în Belgia, să-i expedieze prin autobuzul de rută Bruxelles - Chişinău substanţe psihotrope - extasy.
La sfîrşitul lunii octombrie 2010, aflîndu-se în oraşul Bruxelles, fratele i-a transmis învinuitului prin intermediul autobuzului de rută 2 genţi, în care, printre obiectele de uz casnic se aflau aproximativ 4500 de comprimate extasy. Fratele din R.Moldova a fost reţinut de organele de drept imediat după primirea „mărfii" din Belgia.
În urma percheziţiei efectuate la domiciliul învinuitului a fost depistată şi ridicată o sacoşă cu 4 mii de pastile, care, conform raportului de expertiză, conţin substanţa MDMA 3,4 metiledioximetmfetamin, şi se atribuie la substanţe psihotrope. Tot la domiciliul acestuia au mai fost găsite şi 467 de comprimate extasy.
Pastilele urmau a fi expediate pe teritoriul Federaţiei Ruse pentru ulterioară comercializare.
Mai multe persoane bănuite de implicarea în această reţea de contrabandă cu psihotrope au fost reţinute. În prezent, fratele învinuitului este cercetat de autorităţile din Belgia, alte 4 persoane fiind reţinute în Rusia.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE