politik.mdPreşedintele interimar al Republicii Moldova Mihai Ghimpu consideră că devastările din 7 aprilie 2009 au fost dirijate.
„Cineva din umbră a dirijat”, a declarat el presei, după ce a fost audiat vineri, 23 aprilie de procurori. Potrivit lui Ghimpu, “în clădirea parlamentului au fost participanţi la luptele armate de pe Nistru”.
„Sunt convins că s-ar fi putut de depăşit dacă se ieşea la discuţii cu cetăţenii”, a mai spus acesta.
Preşedintele interimar spune că nu cunoaşte prea multe detalii despre ce s-a întâmplat în acea zi, dar că vrea să afle adevărul. „Vreau să cunoaştem adevărul cine este organizatorul. Fie că este un grup de cetăţeni care au urât comunismul şi nemulţumiţi de viaţă. Dar în acest caz de ce statul nu a pus în funcţie organele de poliţie aşa cum trebuie?”, s-a întrebat el.
Întrebat despre imaginile prezentate de el, în care era surprins fostul şef al poliţiei municipale Iacob Gumeniţă în timp ce lovea cu piciorul în tineri, Ghimpu susţine că “Comisia de anchetă avea imaginile din noiembrie, dar nu le putea face publice şi le-am făcut eu, iar Gumeniţă trebuie să răspundă pentru ceea ce a făcut”, a conchis Mihai Ghimpu.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE