A fost identificat un suspect în cazul omorului lui Sorin Paciu, tânărul care a fost împuşcat la vânătoare, a anunțat Procuratura raionului Fălești.

Procurorul de Făleşti, Ghenadie Guriţanu a declarat că este vorba despre judecătorul Curţii de Apel Chişinău, Gheorghe Creţu.
Suspectul nu a fost audiat, deocamdată, de către oamenii legii.  Aceşti aşteaptă ca CSM să-i retragă imunitatea magistratului.
Declaraţia procurorului vine după ce liderul Mişcării Antimafie, Sergiu Mocanu, l-a acuzat pe procurorul general, Valeriu Zubco, de omor.
Premierului Vlad Filat a menţionat că în Republica Moldova legea este egală pentru toţi şi a ordonat declanşarea unei anchete în acest caz, explicînd că deţine date care i se par bizare. "Am dispus efectuarea unei anchete operative a MAI, complexă. Ancheta este în curs şi nu doar la MAI, ci şi la Ministerul Sănătăţii, fiindcă foarte multe date pe care le avem in acest moment sunt foarte stranii.
În replică, Zubco îi acuză pe Vlad Filat şi Sergiu Mocanu de cinism şi neagă in totalitate acuzaţiile de omor care i se aduc.
Reamintim că potrivit lui Sergiu Mocanu, incidentul ar fi avut loc pe 23 decembrie în localitatea Chetriş, iar victima este este Sorin Paciu, un tînăr în vîrstă de 35 de ani din Chişinău.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE