info-ghid.comMembrii Comisiei juridice din Bundestag-ul german încurajează reformele în justiţie iniţiate de autorităţile R. Moldova. În special, reforma avocaturii şi criza constituţională precum şi posibilităţile de a soluţiona această criză. În acest context, deputaţii germani au susţinut necesitatea reformei constituţionale pentru a rupe cercul vicios al desfăşurării alegerilor anticipate.
Discuțiile au avut loc în cadrul vizitei de studiu a delegației R. Moldova condusă de ministrul Justiţiei, Alexandru Tănase în Germania, în perioada 1-3 februarie, unde au avut o întrevedere cu Siegfried Kauder, Preşedintele Comisiei juridice din Bundestag-ul german.  
Pe parcursul vizitei în Germania, delegaţia R. Moldova s-a întâlnit cu reprezentanţi ai Ministerului Federal de Justiţie al Germaniei, unde s-au familiarizat cu experienţa Germaniei în domeniul activităţii instanţelor judecătoreşti specializate şi sistemului de executare a hotărârilor judecătoreşti. În acelaşi context, delegaţia a vizitat Tribunalul din Berlin (Colegiul comercial şi Colegiul pentru cauzele militare), Judecătoria de circumscripţie Potsdam (Colegiul comercial), Judecătoria pentru cauze militare şi ale serviciului forţelor armate, birouri ale executorilor judecătoreşti.
Vizita de studiu în Germania este organizată cu suportul Fundaţiei Germane pentru Cooperare Juridică Internaţională (Fundaţia IRZ), din însărcinarea Ministerului Federal de Justiţie al Germaniei şi se înscrie în contextul iniţiativelor de reformare în aceste domenii iniţiate de Ministerul Justiţiei în cadrul Programului de activitate al Guvernului „Integrarea Europeană: Libertate, Democraţie, Bunăstare”. Din delegaţia R. Moldova mai fac parte Preşedintele Consiliului Superior al Magistraturii, Procurorul General, reprezentanţi ai Parlamentului şi Cancelariei de Stat.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE