Timpul.mdEx-directorul departamentului de Combatere a Crimei Organizate și Corupției, Generalul Nicolae Alexei, consideră că moartea fostului polițist Ion Stratulat, a fost om-ucidere la comandă.
“De o săptămână de zile se cunoștea că lumea interlopă intenționează să-l ucidă, informația a parvenit și în anumite organe de drept, dar ei nu au luat aceasta în serios și spre regret acest lucru s-a întâmplat”, a declarat Generalul joi, 22 septembrie la Cimitirul Armenesc, unde a fost înmormântată victima.
Generalul Alexei afirmă că nu este vorba despre o reglare de conturi, ci de un interes din partea unor membri ai unor organizații criminale care au decis să îl lichideze.
Mai mult, Generalul a spus că presupusul asasin Ion Șoltoianu a mai săvârșit o crimă în 2003, “a tras 7 focuri întrun local public, în văzul tuturor, în plină zi și atunci a scăpat basma curată, pentru că a fost condițional condamnat, iar ulterior a fost grațiat de către președintele țării”, a spus acesta.
Totodată, Nicolae Alexei a menționat că până în anul 2003 Șoltoianu a mai săvârșit o tâlhărie, “dar la fel a scăpat de pedeapsă, dosarul a fost expediat în instanțele judecătorești, dar acolo s-a ales cu nimic”, a precizat Generalul.
Generalul, dezmințit informația care se vehiculează în presă, precum că acesta s-ar fi aflat la o masă cu victima. “Este o persoană interesată,  un procuror, după care plânge pușcăria, el a răspândit aceste zvonuri”, a punctat Generalul Nicolae Alexei.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE