„Gazprom” a înregistrat tasarea în Ucraina a gazelor destinate livrării în Moldova, se anunță într-un comunicat al companiei rusești. la 21 noiembrie Moldovagaz a achitat în avans gazul livrat, dar volumul neachitat este de 24,945 mln metri cubi. În total, din Ucraina până în Moldova nu au ajuns 52,52 mln de metri cubi de gaz. Din această cauză, din 28 noiembrie, ora 10:00, Gazprom va micșora volumul de gaze livrat zilnic prin Ucraina.

Gazul rusesc vândut Moldovei prin Ucraina nu ajunge pe deplin la Chișinău, a spus Gazprom .

„Gazprom” stabilește tasarea în Ucraina a gazelor rusești destinate livrării către consumatorii moldoveni în baza unui contract cu compania „ Moldovagaz ”, se arată în postul Telegram al companiei.

Cantitatea de combustibil albastru furnizată de Gazprom către stația de măsurare a gazelor (GIS) Sudzha pentru tranzit către Chișinău prin teritoriul unei țări vecine depășește volumul fizic transmis la granița Ucrainei cu Moldova, a explicat compania.

„Dacă dezechilibrul de tranzit prin Ucraina pentru consumatorii moldoveni persistă, pe 28 noiembrie, de la ora 10:00, Gazprom va începe să reducă aprovizionarea cu gaze către GIS Sudzha pentru tranzit prin Ucraina în valoare de o sublivrare zilnică”, a spus Gazprom, citat de ria.ru

Directorul Moldovagaz, Vadim Ceban urmează să vină cu unele precizări.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE