Fortificarea şi modernizarea sistemelor interne de furnizare a energiei electrice, posibilitatea de finanţare a conexiunii gazoductului Drochia-Ungheni-Iaşi, au constitutit principalele obiective discuate în cadrul întrevederii ministrului Economiei, Valeriu Lazăr, cu reprezentantul permanent BERD la Chişinău, Libor Krkosca.
 
Întrevederea a fost desfăşurată în contextul vizitei la Chişinău, din 2-4 februarie curent, a directorului BERD pentru Turcia, Europa de Est, Caucaz şi Asia Centrală, Olivier Descamps. În cadrul vizitei date este preocnizată semnarea Memorandumului de înţelegere între Guvernul Republicii Moldova şi BERD cu privire la Planul de acţiuni privind eficienţa energetică pentru R.Moldova.
 
De asemenea, printre subiectele abordate de către cei doi oficiali se numără şi evoluţia proiectelor în sectorul drumurilor, situaţia derulării proiectelor regionale în domeniul aprovizionării cu apă potabilă, etc.
 
Libor Krkosca a ţinut să califice anul 2010 drept unul foarte bun în ceea ce priveşte colaborarea între BERD şi autorităţile R.Moldova, fiind realizate 13 tranzacţii în valoare de 100 mln.Euro, Moldova situându-se pe locul 5 în lista ţărilor unde banca a oferit asistenţă financiară.
 
De la începutul activității sale în Republica Moldova, BERD a investit peste 300 milioane euro prin intermediul a peste 55 de proiecte în domeniul infrastructurii, precum şi în sectoarele corporativ, bancar şi energetic. Fondurile oferite de către BERD au atras investiţii suplimentare în valoare de 235 milioane euro în economia Republicii Moldova.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE