Premierul Natalia Gavrilița a început ședința de Guvern prin a da indicații ministrului Agriculturii, al Mediului, dar și al Infrastructurii.

Astfel, premierul a indicat ca ministrul Agriculturii, Viorel Gherciu, să prezinte în cel mai scurt timp strategia securității alimentare  a statului, care trebuie să fie supusă și dezbaterilor publice.

”Până la sfârșitul lunii, rog să fie finalizată strategia securității alimentare. Trebuie să avem o predictibilitate și să vedem care ar fi posibilitatea de a aloca anumite surse financiare, după ce am decis să subvenționăm 100 de procente din accize. Trebuie ca toate lucrurile care sunt în strategie să fie supuse discuțiilor. Vom avea o toamnă complicată din cauza războiului din Ucraina, de aceea, trebuie să fim mai predictibili”, a declarat Gavrilița.   

Ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare a menționat că săptămâna viitoare strategia ar urma să fie finalizată.

”Dimineață am discutat cu colegii, la începutul săptămânii viitoare va fi prezentat draft-ul strategiei, iar pe finalul săptămânii, va fi gata și documentul privind acele măsuri care ne-am propus să le realizăm”, a declarat Viorel Gherciu.

Totodată, Natalia Gavrilița i-a cerut Ministrului Mediului, Iuliana Cantaragiu să pregătească un program de aprovizionare cu lemne a populației, în contextul crizei energetice.

”Doamna Cantaragiu vă rog să pregătiți un program de aprovizionare cu lemne, respectiv să ne asigurăm că acestea nu se vor scumpi”, i-a spus Gavrilița ministrului Mediului.

Cel de-al treilea ministru căruia i s-a cerut predictibilitate și finalizarea strategiei este ministrul Infrastructurii, Andrei Spânu.

”Împreună cu partenerii și experții am început lucrul privind strategia securității energetice. În septembrie vom avea conceptul strategiei, iar draft-ul va fi gata spre finalul anului”, a explicat Spânu.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE