„Au fost încheiate cu succes negocierile cu FMI pentru lansarea unui nou program economic. Este o veste bună pentru țara noastră, din mai multe motive. Un program aprobat cu FMI este un catalizator de noi finanțări din partea altor parteneri de dezvoltare, aduce încredere mai mare pentru investitori și oferă Guvernului o libertate mai mare în dezvoltarea programelor sociale, de infrastructură, suport economic. Programul pe care l-am agreat cu FMI este bazat pe prioritățile noastre de guvernare, care sunt bine cunoscute cetățenilor. Prioritizăm combaterea corupției și consolidarea statului de drept. Evaluările independente, inclusiv studiile efectuate de FMI, arată că aplicarea proastă a legii și corupția din domeniul judiciar și administrativ au devenit cele mai mari impedimente pentru creșterea economică și pentru îmbunătățirea nivelului de trai al oamenilor. De aceea, ne-am angajat să facem evaluarea extraordinară în domeniul justiției și să responsabilizăm organele de drept”, a declarat prim-ministra.

Totodată, Natalia Gavrilița a prezentat acțiunile pe termen scurt și mediu, ce urmează a fi întreprinse de Guvern.

În termen mediu ne vom concentra pe investițiile în infrastructură: drumuri, sisteme de apă și canalizare, interconexiuni energetice și eficiență energetică și pe programe de îmbunătățire a mediului de afaceri, a serviciilor de educație și de sănătate.

Vom continua să lucrăm și să luptăm cu contrabanda și evaziunea fiscală, prin acțiuni de îmbunătățire a administrației fiscale și vamale, și vom face exerciții de raționalizare a cheltuielor, pentru a asigura că banii din buget sunt folosiți în beneficiul cetățenilor.

Vom îmbunătăți administrarea întreprindelor de stat. Evaluăm situațiile financiare ale întreprinderilor și consolidăm consiliile de administrare, astfel ca ele să plus valoare economică.

Facem ordine în sistemul de achiziții publice și asigurăm transparența și combaterea corupției în acest domeniu.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE