Prim-ministrul Vlad Filat a semnat o dispoziție cu referire la crearea unui grup de lucru în probleme financiare, informează Serviciul de presă al Guvernului.

Potrivit documentului, Grupul de lucru va avea în componența sa reprezentanți ai ministerelor Finanțelor, Economiei, Justiției, precum și ai Cancelariei de Stat, Băncii Naționale a Moldovei și Comisiei Naționale a Pieței Financiare.
Măsurile respective au drept scop combaterea corupției, evaziunilor fiscale și eliminarea fenomenelor ce favorizează economia tenebră.
Până la 1 decembrie 2012, Grupul de lucru urmează să efectueze o analiză a impactului participării în procesele economice din Republica Moldova a companiilor înregistrate în zonele off-shore, să elaboreze și să prezente un proiect de lege (sau modificare, completare a legislației în vigoare), prin care se va interzice persoanelor juridice și persoanelor fizice înregistrate în zonele off-shore dreptul de participare în capitalul social al instituțiilor financiare, al întreprinderilor, organizațiilor de importanță strategică din Republica Moldova și al instituțiilor mass-media, precum și în procesele economice ce implică utilizarea banilor publici. 

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE