politik.mdGarda de corp a lui Vlad Filat nu doar îl apără pe politician, dar a început şi să ameninţe fotoreporterii, care, în opinia lui, i-ar încălca intimitatea acestuia. Mai exact, un reprezentant al pazei de corp a lui Filat l-a ameninţat joi, 30 iulie, pe fotoreporterul Constantin Grigoriţă, în timp ce fotografia în sediul Parlamentului, anunţă media-azi.md.
„Mi-a spus că îmi va rupe degetele dacă îmi mai îndrept obiectivul spre Vlad Filat, deoarece i-aş încalcă intimitatea şi i-aş încurca să lucreze”, a declarat Grigoriţă.
Potrivit fotoreporterului, incidentul a avut loc în sediul Parlamentului, în timpul filmărilor protocolare pe care le fac jurnaliştii în sala de şedinţe. „Aş vrea să ştiu de când sala de şedinţe a Parlamentului este spaţiul intim al unui deputat?”, a punctat fotoreporterul.
Fiind contactată pentru detalii, şefa Serviciului de presă al Parlamentului, Liliana Anghel, a declarat pentru media-azi.md, că nu poate comenta pentru că nu a fost martoră la incident.
Potrivit reprezentantului Serviciului de Protecţie şi Pază de Stat (SPPS), Igor Moraru, în cazul în care jurnalistul consideră că i-a fost lezat dreptul de a-şi exercita meseria, ori a fost bruscat, intimidat etc., se poate adresa cu o plângere către SPPS, solicitând examinarea problemei. Dacă în urma examinării plângerii acestuia, reprezentantul pazei va fi găsit vinovat, va fi sancţionat.

Mai mult, fotoreporterul susține că un asemenea incident a avut loc în luna ianuarie curent, fapt care a fost confirmat de către reporterul de la Politik.md.

”Am mai fost avertizat şi intimidat de paza domnului Filat la 21 ianuarie chiar în prezența colegilor mei. Atunci îmi spuneau că dacă mai apar fotografii realizate de mine cu domnia sa în contexte nu prea plăcute, eu o să am probleme! Au avut tupeul să mă sune de trei ori la telefonul mobil, după ce am plecat din plen.” – a declarant Constantin Grigoriță.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE